Вход за потребители              

2019-05-15 / Oткрита процедура за приватизационна продажба


Категория: Областна администрация Монтана

С Решение № 1738 от 10.04.2019 г. /обн. в ДВ, бр. 34 от 23.04.2019 г./ на Агенция за приватизация и следприватизационен контрол, на основание чл. 1, ал. 2, т. 5, чл. 3, ал. 3, т. 3, буква „д“ и ал. 6, чл. 4, ал. 3, чл. 22г, ал. 3 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол, е открита процедура за приватизационна продажба на недвижим имот – частна държавна собственост, находящ се в град Берковица, ул. „ Николаевска“, бл. 23, нулев етаж, община Берковица, област Монтана, представляващ самостоятелен обект с идентификатор 03928.512.591.1.19 със ЗП 58,90 кв. м, заедно с 54% идеални части от входното антре, коридора и тоалетната, трите с обща площ 27 кв. м, както и съответните идеални части от общите части на сградата. Обектът е с данъчна оценка над 10 000 лева и е с предоставени права за управление на областния управител на област Монтана.

Информация относно предстоящите действия по изпълнението на горецитираното Решение, както и за приватизационната оценка на имота, може да бъде предоставена от АПСК.


2019-05-10 / ВЕЛОПОХОД 2019


Категория: Областна администрация Монтана

ВЕЛОПОХОД 2019През 2019 г., в периода 7-12 май, се провежда поредната Глобална седмица
за пътна безопасност в област Монтана. По повод нейното отбелязване на
10 май 2019 г. се осъществи традиционният вече колопоход. Областният
управител Росен Белчев даде началото на груповото колоездене.

Идеята
на Глобалната седмица за пътна безопасност обединява усилията на
родители, семейства, училища, държавни институции, неправителствени и
браншови организации, бизнеса и медиите, в осигуряването на по-висока
безопасност на движение по нашите пътища.


Организатори на
мероприятието са Областна администрация – Монтана, Регионално управление
на образованието – Монтана, Областна дирекция на МВР – Монтана, Община
Монтана, Български младежки Червен кръст – Монтана и СБА – Монтана.
2019-05-09 / ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕШЕ ГОСТ НА ДВАДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ВРЪЧВАНЕ НА НЕМСКИ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ


Категория: Областна администрация Монтана

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕШЕ ГОСТ НА ДВАДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ВРЪЧВАНЕ НА НЕМСКИ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИНа 9-и май 2019 г. Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ – гр. Монтана изпрати своя 20-и юбилеен випуск, носител на немски езикови дипломи.

По този случай областният управител на област Монтана г-н Росен Белчев уважи поканата за събитието, за да отправи лично своите поздравления.

Връчването на дипломите се състоя в голямата зала на Общински младежи дом – Монтана и беше посетено от много гости, бивши учители и родители. Сред официалните гости на тържеството бяха народният представител Ирена Димова, началникът на РУО-Монтана Трайка Трайкова, кметът на община Монтана Златко Живков и други.

Неизменна част от празника беше и музикално-танцовата програма, в която бяха представени българският фолклор, немското изкуство и приветствия от родители и ученици.


2019-05-09 / ДЕН НА ЕВРОПА — 2019 ГОДИНА


Категория: Областна администрация Монтана

ДЕН НА ЕВРОПА — 2019 ГОДИНАЧестит Ден на Европа!Всяка година на 9-и май честваме Деня на Европа. Той е посветен на мира и единството в Европа.

На тази дата се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман. В своя реч през 1950 г. в Париж Робер Шуман, френският външен министър по това време, споделя своята идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която ще направи войната между европейските народи немислима.

Неговата идея е да се създаде европейска институция, която да обедини и управлява производството на въглища и стомана. Само година по-късно е подписан договорът за създаване на подобна институция. Предложението на Шуман се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

Желая на всички ни да следваме заложените ни европейски ценности и идеали, за да градим заедно по-доброто си бъдеще като част от европейското глобално общество!Областен управител

РОСЕН БЕЛЧЕВ
2019-05-09 / ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСЕТИ „ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ“ ПО ПОВОД 110 ГОДИНИ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА


Категория: Областна администрация Монтана

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСЕТИ „ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ“ ПО ПОВОД 110 ГОДИНИ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНАДнес – на 09 май,  в парка в центъра на областния град Монтана се проведе
„Панорама на професионалното образование и обучение“. Инициативата се
организира от Регионално управление на образованието – Монтана по повод
110 години професионално обучение в област Монтана.

Областния
управител на област Монтана г-н Росен Белчев бе сред специалните гости
на събитието. По време на откриването той приветства всички гости,
учители, ученици, родители, работодатели. Г-н Белчев подчерта, че
професионалното обучение е в основата на подобряването на икономическата
среда в България и поздрави всички за усърдния труд, който полагат в
сферата на образованието.


В панорамата се представиха училища,
осъществяващи професионално образование и обучение.
2019-05-08 / ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ


Категория: Областна администрация Монтана

ПРАВНО ОСНОВАНИЕ:Областната епизоотична комисия е създадена на основание чл. 128 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.ФУНКЦИИ И ПРАВИЛА ЗА РАБОТА НА КОМИСИЯТА:Комисията се свиква от нейния председател при нужда – по решение на Национален център, министър или опасност от възникване и разпространение или възникнало вече огнище на заразна болест по животните в област Монтана.

Комисията дава експертно становище, съставя конкретни планове и определя мерки за опазване здравето на хора и животни, ограничаване и ликвидиране на огнища на заразни болести по животните (епизоотии) и зоонози (болести, които се предават от животните на човека).

На основание на решенията на комисията Областният управител издава конкретни заповеди. Решенията на комисията се изпращат до кметовете на общини и до службите, които участват в изпълнението на мерките.

СЪСТАВ:

Съставът на ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ е определен със заповед от месец май 2019г.При работата си Комисията се ръководи от изготвения от нея Правилник за дейността на Областната епизоотична комисия – Монтана, приет на проведено редовно заседание на 07.06.2012 г.

ПРОТОКОЛИ ОТ ЗАСЕДАНИЯ:
2019 година2018 година2017 година2016 година2015 година2014 година2013 година2012 година2011 година2009 година2008 година2007 година2019-05-07 / БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР


Категория: Областна администрация Монтана

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАРНа 25.04.2019 г. Областна администрация-Монтана бе един от домакините на Великденския благотворителен базар под мотото „Насърчаване на младите хора за здравословен начин на живот като превенция на употребата на наркотици“.

Той бе организиран от председателя на Общински съвет по наркотични вещества - г-жа Мария Шуманска и експертите Виолина Илиева и Петя Кирилова към Превантивно-информационния център на община Монтана.

В базара се включиха I ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", IV ОУ "Иван Вазов", V СУ "Христо Ботев", VI СУ "Отец Паисий", VII СУ "Йордан Радичков", ПМПГ "Св. Климент Охридски", ФСПГ "В. Левски" и НУ "Г. Бенковски",  децата от приемна грижа-гр. Монтана и доброволците към ОбСНВ – гр. Монтана. Те представиха ръчно изработени картички, сувенири, украса и други чудесни идеи за подарък на близки и приятели за великденските празници.


2019-05-03 / Заседание на Областната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Монтана


Категория: Областна администрация Монтана

Заседание на Областната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област МонтанаНа заседание на Областната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Монтана, проведено на 18.04.2019 г., бе одобрена Регионалната програма за заетост на област Монтана за 2019 г.

Регионалната програма е внесена в Министерството на труда и социалната политика за утвърждаване и включване за финансиране в Националния план за действие по заетостта.

В комисията са постъпили 11 проектни предложения на общините и едно от Областна администрация Монтана.

Заетостта по програмите е в рамките на 6 месеца от 01.06.2019 г. до 30.12.2019 г., ще бъде осигурена заетост на 81 безработни лица на пълен работен ден и 22 безработни лица на 6-часов работен ден, или доходи по трудово правоотношение ще получават общо 103 безработни лица, като общата стойност на финансовия ресурс за изпълнението им е 425 090 лв.


2019-04-26 / ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


Категория: Областна администрация Монтана


2019-04-25 / ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ПРИСЪСТВА НА ТРЕТАТА ПОРЕДНА ДИСКУСИЯ НА ТЕМА АМ „ХЕМУС“


Категория: Областна администрация Монтана

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ ПРИСЪСТВА НА ТРЕТАТА ПОРЕДНА ДИСКУСИЯ НА ТЕМА АМ „ХЕМУС“На 24.04.2019 г. в Ловеч стана ясно, че цялата АМ „Хемус“ може да бъде готова през 2023 г. Освен това започва строежът и на скоростния път Видин – Ботевград.

Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В града той участва в третата поредна дискусия за изграждане на инфраструктурния обект на тема „Магистрала „Хемус“ – новите 134 км“. В нея се включиха също председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и изпълнителният директор на „Автомагистрали“ ЕАД Стоян Беличев.С промените в закона, които ще позволят съкращаване на сроковете за извършване на отчуждителни процедури, и при добра организация е напълно реалистично цялата автомагистрала „Хемус“ да бъде готова година по-рано от обявеното и по нея от София до Варна да се пътува през 2023 г.