Вход за потребители              

2019-10-18 / Мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден на територията на Община Созопол


Категория: Община Созопол

            Общинската избирателна комисия Созопол съобщава предприетите мерки, позволяващи на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването да гласуват в изборния ден на територията на Община Созопол, както следва:


            Със заповед на и.д. кмет на Община Созопол избирателна секция № 022100 003 със седалище и място на гласуване: училището и с адрес: гр. Созопол, ул. Иван Вазов № 2, е определена за секция, в която могат да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Същата е оборудвана с рампа. В изборния ден ще бъде осигурено и надлежно обозначено достъпно място за паркиране на автомобилите на избиратели с увреждания до сградата, в която се намира посочената избирателна секция.


2019-10-18 / Съобщение за предстоящо обучение на членовете на секционните избирателни комисии


Категория: Община Созопол

 


Община Созопол уведомява членовете на секционните избирателни комисии, че обучението за предстоящите на 27 октомври 2019 г. избори за общински съветници и за кметове ще се състои на  23 октомври /сряда/ 2019 г., от 16 часа, в залата на Общинския съвет Созопол, на ул. „Аполония“ № 34- Стар град.


Преди обучението присъстващите трябва да се регистрират при техническия сътрудник на Общинския съвет в списъка, по който ще се извърши заплащане за присъствието им.


 Присъствието на ръководствата на СИК Созопол е задължително.

2019-10-18 / Община Созопол с престижна туристическа награда


Категория: Община Созопол


Община Созопол спечели най-високия приз на годишните награди на третата национална конференция SMARTOURISM.BG. Наградата бе връчена на заместник кмета на Община Созопол Петя Чапевова в категория : „Достъпни туристически обекти.” „Много съм щастлива, че се оценява работата на Община Созопол в сферата на достъпност на средата.

2019-10-17 / Заповед във връзка с констатиран случай на АЧС


Категория: Община Созопол

Забранява се достъпа и движението на физически лица и пътни превозни средства до горски територии в обхвата на община Созопол, област Бургас, попадащи в подзона "А" на инфектираната зона около констатиран случай на АЧС.



2019-10-14 / Обява за свободни работни места по проект „Патронажна грижа в Община Сунгурларе и Община Созопол“


Категория: Община Созопол

 


rhr


Във връзка с изпълнение на проект „Патронажна грижа в Община Сунгурларе и Община Созопол“ по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040-0047-C01, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”, ОБЩИНА СОЗОПОЛ обявява свободни работни места за длъжностите:


1.Домашен санитар:


- 2 позиции при 8-часов работен ден;


- 4 позиции при 4-часов работен ден;


2.Шофьор – 1 позиция при 4-часов работен ден.


2019-09-30 / Поздравителен адрес по случай Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври


Категория: Община Созопол

 


Уважаеми възрастни хора,


Приемете моите поздравления по повод Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври!


В навечерието на вашия празник изказвам своята благодарност за трудолюбието и мъдростта, с които дълги години сте работили за развитието и благополучието на Созопол. Всички ние, вашите наследници, се учим от вас на доброта и всеотдайност и черпим опит от вашите дела.


През изминалия житейски път сте натрупали мъдрост, научили сте се да цените красивото и достойното в живота. От висотата на годините днес вие ни учите на житейските уроци. Благодарим ви за това, че пазите топлината в домовете, където се завръщат деца и внуци. Благодарим ви ,че съхранявате и предавате на по-младите живеца на семейните традиции и участвате активно в обществения живот на община Созопол.


Пожелавам ви спокойни и достойни старини! Нека бодрият дух никога не ви напуска и предстоящият празник да донесе на всички много радост и положителни емоции!


Бъдете здрави, щастливи и заобиколени от любими хора!



КАТЯ СТОЯНОВА


И.д. Кмет на Община Созопол




 

2019-09-30 / Община Созопол обявява свободни работни места


Категория: Община Созопол


Община Созопол обявява свободни работни места за следните длъжности за Център за обществена подкрепа гр.Созопол:


Психолог - 1 позиция при 8 часов работен ден


Социален работник - 1 позиция при 8 часов работен ден


Логопед - 1 позиция при 8 часов работен ден 

2019-09-27 / 27 септември - световен ден на туризма


Категория: Община Созопол

 


wtdУважаеми съграждани, уважаеми професионалисти и работещи в сферата на туризма, поздравявам Ви със Световния ден на туризма!


Туризмът е кауза и местните хора са приели с ума и сърцето си тази трудна и отговорна задача. За нея са нужни много сили, голяма работоспособност, предприемачески нюх, но и въображение, защото освен сериозен бизнес туризмът също е преживяване, емоция и светоглед.


Поздравявам общинска администрация за вложените усилия и всеотдаен труд, за постигнатия сериозен административен капацитет и съвместна работа с всяко едно физическо и юридическо лице, заети в сферата на туризма.


Благодарим на стотиците български и чуждестранни туристи, избрали Созопол, Черноморец и техните околности, за своя пълноценна почивка.


Работата на Община Созопол е осигуряване на спокойствие, чистота, добра инфраструктура и хубави емоции, чрез богата лятна културна програма.


Бъдете неуморни, позитивни в своята работа, защото освен отговорности и задължения, най-хубавото в тази област са създадените приятелства и прекрасни съвместни изживявания.


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Катя Стоянова


И. Д. Кмет на Община Созопол

2019-09-22 / Поздравителен адрес по случай Деня на Независимостта


Категория: Община Созопол


Уважаеми жители на община Созопол,


Приемете моите поздравления по случай 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България!


На 22 септември 1908 година е обявена Независимостта на България! На този ден страната ни отваря нова страница в своята история, превръща се в равноправна на другите европейски държави. Независимостта не ни е подарена, тя е извоювана от нашите предци.


Нека продължаваме да отстояваме девиза, издигнат преди 111 години: "България над всичко!".


Днес ние се прекланяме пред подвига на хората, благодарение на които живеем в съвременна България! 


Нека си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да сме отговорни в действията си и да бъдем добър пример за следващите поколения!  


Честит празник!


 


КАТЯ СТОЯНОВА


и.д. Кмет на Община Созопол


2019-09-21 / Честване на 111 години от обявяването на Независимостта на България


Категория: Община Созопол

Община Созопол кани жителите на град Созопол на честване по случай 111- та годишнина от обявяването на Независимостта на България.


От 10.30 ч. на Амфитеатър "Аполония" тържествено ще бъде издигнато националното знаме. От 10.45 ч. пред Арката на загиналите герои за свободата на България ще бъдат поднесени венци и цветя.


В честването ще вземат участие матроси от Почетната рота на Военно морска база Бургас.