Вход за потребители              

2020-01-21 / Поздравителен адрес на кмета на Община Созопол по повод Бабинден


Категория: Община Созопол


Днес, когато отбелязваме Деня на родилната помощ, засвидетелстваме нашата благодарност към „бабата”, която първа посреща новия живот. Бабинден е свят празник – празник, който идва с надеждата и радостта, с вярата и любовта. На този ден изразявам своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за отглеждането на децата на Созопол. Благословен да бъде вашият труд и най-благородната човешка кауза, на която неуморно го посвещавате. Нека дните ни бъдат озарени от повече детски усмивки, нека срещаме все повече щастливи родители, за да има Созопол своето успешно бъдеще.


Честит празник!


 


Тихомир Янакиев


Кмет на Община Созопол


 

2020-01-16 / Набират се доброволци по проект „Селиолу и Созопол – Информирани, Обучени, Екипирани”


Категория: Община Созопол


За повече информация : прикачен файл "Информация за проекта"

2020-01-15 / ПОКАНА


Категория: Община Созопол

 


ПОКАНА


Кметът на Община Созопол Г-н Тихомир Янакиев,


На основание чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси,


КАНИ МЕСТНАТА ОБЩНОСТ НА ПУБЛИЧНО


ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТОБЮДЖЕТА ЗА 2020г.УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


Публичното обсъждане на проектобюджет за 2020 година на


Община Созопол ще се състои на 21.01.2020г./вторник/ от 17,30 часа


в залата на Кино-видеоклуба на читалище Отец Паисий - град Созопол.


 


ТИХОМИР ЯНАКИЕВ


Кмет на Община Созопол


 

2020-01-13 / СЪОБЩЕНИЕ


Категория: Община Созопол

Община Созопол, уведомява своите граждани, че на 15 януари от 10.30ч. до 12.30ч. Консултативният Кабинет на МКБППМ, Община Созопол, гр. Созопол, пл. „Черно море“ № 1, ет. 2 /срещу Банка ОББ/ ще проведе открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията.


Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. Различията между хората, основани на пол, раса, етнос, религия, обществено положение, както и на какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина за неравенство, привилегии или каквито и да било други прояви на нетолерантност. За постигането на тази нелека задача са необходими усилията на цялото гражданско общество.
Регионалният представител на Комисията консултира хората срещу които се проявява дискриминация и се нарушават техните граждански права и им оказва методическа помощ при подаване жалба, ако това е необходимо.Ирина Иванова
/Регионален представител на КЗД- Бургас/
Тел. 056/826082
GSM: 0895507339

2020-01-10 / УВЕДОМЛЕНИЕ


Категория: Община Созопол

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,


Във връзка със започване на строително - ремонтни дейности


на Общинско рибарско пристанище гр. Созопол - терминал 1,


Ви уведомявам, че е необходимо собствениците на лодки и


автомобили, находящи се на паркинга на пристанището, да ги


преместят в срок от 13 до 17.01.2020г.


Извиняваме се за причиненото неудобство!


С уважение,


ТИХОМИР ЯНАКИЕВ


Кмет на Община Созопол


 

2020-01-10 / Профилактика


Категория: Община Созопол

Община Созопол


уведомява:


Поради техническа профилактика официалният сайт на община Созопол - WWW.SOZOPOL.BG ,


няма да бъде достъпен на 13.01.2020 г. понеделник в периода от 20:00 до 22:00 часа.


Извиняваме се за причиненото неудобство!

2020-01-06 / 28-годишният Антон Иванов хвана Богоявленския кръст в бурните води на Созопол


Категория: Община Созопол

  


Щастливецът, който „спаси” Светия кръст тази година е Антон Иванов. Момчето е от Созопол и се бори за кръста за първа година. „Радвам се, че Кръстът остана в Созопол”, заяви той пред съгражданите си на брега на морето.

2020-01-06 / Поздравителен адрес на кмета на Община Созопол по повод Богоявление и Ивановден


Категория: Община Созопол


Скъпи съграждани,


Днес е един от най-почитаните в Созопол празници – Йордановден.


Поверията гласят, че с кръщаването на водата светът става по-добро място за живеене. Вярвам, че всички заедно ще съумеем да превърнем Созопол отново в един спокоен, още по-красив и изпълнен с оптимистични надежди град.


Пожелавам на всички ни упоритост и копнеж да успяваме да провокираме себе си, за да създаваме и преживяваме красиви мигове тук, в нашия град.


Само заедно, гражданското общество и администрацията, ще успеем да пристъпим пределите на един по-висш порядък и нравственост и така да постигнем нещата, които ще гарантират смисления ни и пълноценен живот тук.


По случай настоящите християнски празници – Йордановден и Ивановден искам да пожелая на всички празнуващи и носещи имената на светците крепко здраве, благоденствие и семейно щастие! Бъдете щастливи и вярвайте в себе си!


Тихомир Янакиев


кмет на Община Созопол

2020-01-03 / Община Созопол кани всички жители и гости на града на традиционното честване на големия християнски празник - Йордановден


Категория: Община Созопол


Скъпи жители и гости на града, на 6 януари Християнският свят отбелязва един от най-почитаните празници в Созопол – Йордановден/Богоявление.


Община Созопол ви кани на традиционния ритуал по „спасяването” на Светия кръст от 11:00ч. на Централен плаж.


2020-01-02 / Започна записването на желаещите за „спасяването” на кръста на Йордановден


Категория: Община Созопол

На 6-ти януари, понеделник християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден. По традиция и тази година смелите момчета на Созопол ще скочат в студените морски води на Централен плаж за „спасяването” на Светия кръст.Според вярванията, Бог се явява в своето триединство на Отец, Дух и Син в деня, в който Йоан Кръстител кръщава Исус Христос във водите на река Йордан.

Честванията на Йордановден ще започнат в 8:00ч. в храм „Св. Георги Победоносец” с празнична литургия, а в 10:00ч. ще продължат с Велик Водосвет. В 11:00ч. с литийно шествие всички ще се отправят към Централен плаж, Созопол, където ще бъде проведен традиционния ритуал.


Община Созопол е осигурила и награден фонд за всички участници в надпреварата.


Желаещите за участие могат да се запишат в сградата на община Созопол, стая номер 9 или на телефон 0550 25713. Записването ще се извършва и в понеделник от 10:00ч. на Централен плаж, представяйки лична карта. В надпреварата могат да се включат всички младежи, навършили 16 години. На място ще бъде извършен медицински преглед на всеки участник.