Вход за потребители              

2019-05-21 / Изборните книжа на секционните комисии ще се приемат в зала "Васил Левски"


Категория: Областна администрация Сливен

Главният секретар на областната администрация Кирил Аврамов участва в работна среща на институциите, ангажирани с изборния процес. Тя се проведе по инициатива на община Сливен в зала „Васил Левски“, където ще се приемат изборните книжа на секционните комисии от четирите общини на територията на Сливенска област. Целта бе да се координират действията за спокойното протичане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България.
В срещата участваха кметът Стефан Радев и секретарят на общината Валя Радева, председателят на РИК Росица Тодорова, представители на ОД на МВР, РСПБЗН, „Информационно обслужване“.


2019-05-21 / Заповед за определяне на купувач след проведен търг с тайно наддаване


Категория: Областна администрация Сливен

2019-05-20 / Пристигнаха изборните книжа и материали


Категория: Областна администрация Сливен

В областната администрация в Сливен пристигнаха всички книжа и материали за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България. Изборните бюлетини са 197 000. В следващите дни те ще бъдат разпределени и предоставени по график на общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.
В 81 секции на територията на област Сливен ще има възможност за машинно гласуване, като 52 от тях са в община Сливен, 16 – Нова Загора, 6 – Котел и 7 – Твърдица. В събота, 18 май, председателите на секционните избирателни комисии бяха в РИК на обучение за машинното гласуване.

2019-05-13 / На централния площад в Сливен - клетва на първокласника


Категория: Областна администрация Сливен

Първокласниците от Сливен положиха клетва на централния площад „Хаджи Димитър“. Тържествената церемония се проведе с участието на техните учители, много родители и близки, ръководството на общината, представители на държавни и общински структури. Гост бе и зам.областният управител Димитринка Петкова. На празника близо 1000 деца заедно изрекоха клетвата:
С науката – напред по пътя нов!
Със знание да расна аз свободен!
То с мъдрост ме дарява и с любов
и светлото му слово ще ме води.
Заклевам се, дори и в труден час,
най-святата ми мисъл да е тази:
с делата си и с думите си аз
България в сърцето си да пазя!
Кметът на община Сливен Стефан Радев поздрави малките ученици и заедно с екипа си им подари специални-значки, символ на клетвата. На церемонията присъства поетесата Ники Комедвенска, автор на текста.
Събитието се провежда за четвърта поредна година в града и е вдъхновено от професора по възрожденска литература във ВТУ Надежда Налбантова. Негови организатори са Основно училище „Д-р Иван Селимински“, общината и РУО.

2019-05-10 / Областният управител поздрави Гимназията по селско стопанство в Нова Загора за 60-ия рожден ден


Категория: Областна администрация Сливен

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора послучай 60-годишнината от основаването й. Гимназията е единствена по рода си в областта и е сред приоритетните учебни заведения, тъй като образователният процес е насочен традиционен за общината и региона поминък. В поздравлението си Божурски подчертава, че гимназията е водеща сред сродните в страната и изказва благодарност на директора Юлия Стефанова и преподавателите за възрожденското вдъхновение, с което осъществяват обучението. На учениците областният управител пожелава да се отнасят с любов към училището, учителите и знанията, защото те отварят врата към успешно и достойно бъдеще.
ПГСС – Нова Загора предоставя обучение по транспортна техника в селското стопанство, лозаровинарство, производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия, организация на туризма и свободното време. Учебното заведение разполага с отлична материална база. Отскоро гимназията е общинска. Община Нова Загора извърши саниране на основната сграда на училището и самостоятелната сграда на физкултурния салон по европроект на стойност 1,2 млн. лева.