Вход за потребители              

2010-11-25 / Закон за регионите в Чехия


Категория: Чехия

Съдържа Закон от 2000 г., регламентиращ създаването на региони в Чехия (на англ. език) ...

Изтегли документа

2010-11-18 / Презентация за трансграничното сътрудничество между България и Македония


Категория: Македония

Съдържа презентация за дейността на Центъра за развитие на Източния планински регион в трансграничното сътрудничество с България, представена на семинар в Скопие през м.ноември 2010 г. ...

Изтегли документа

2009-10-29 / Децентрализация на администрацията в Италия на регионално ниво


Категория: Италия

Съдържа презентация за децентрализацията на регионално ниво в Италия, представена на 27 май 2008 г. на семинар във Велико Търново, проведен в рамките на Туининг проект “Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”.
Представена е историческата рамка на италианската институционална система, развитието на процеса на деконцентрация и децентрализация, териториалната организация на Италия, конституционната реформа от 2001 г.
Презентацията съдържа 20 слайда.
...

Изтегли документа

2009-10-29 / Система на регионално и местно ниво в Италия


Категория: Италия

Съдържа презентация за институциите и правомощията на институциите на регионални ниво в Италия, представена на 27 май 2008 г. на семинар във Велико Търново, проведен в рамките на Туининг проект “Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”.
Описва се разпределението между законодателната и изпълнителната власт в региона.
Презентацията съдържа 14 слайда.
...

Изтегли документа

2009-10-29 / Териториална организация на Испанската държава


Категория: Испания

Съдържа презентация за териториалната организация на Испания, представена на 27 май 2008 г. на семинар във Велико Търново, проведен в рамките на Туининг проект “Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”.
Описва се статута и разпределението на функциите между общините, провинциите и автономните региони и координацията между публичните администрации.
Презентацията е представена от Хосе Луис Рубио Рохо и съдържа 25 слайда.

...

Изтегли документа

2009-10-29 / Прилагане на публичните политики на териториално ниво във Франция


Категория: Франция

Съдържа презентация за прилагането на публичните политики на териториално ниво във Франция, представена на 27 май 2008 г. на семинар във Велико Търново, проведен в рамките на Туининг проект “Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”.
Представени са видовете публични териториални политики и секторните публични политики, основните действащи лица за прилагане на публичните политики на териториално ниво и добри практики.
Презентацията е представена от Ксавие Живле и съдържа 17 слайда.

...

Изтегли документа

2009-10-29 / Административна организация на Франция


Категория: Франция

Съдържа презентация за административната организация на Франция, представена на 27 май 2008 г. на семинар във Велико Търново, проведен в рамките на Туининг проект “Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”.
Представено е разграничението между процесите на деконцентрация и децентрализация, разпределение на компетенциите и организацията на държавните служби на териториално ниво, както и примери за междуведомствени териториални политики.
Презентацията е представена от Ксавие Живле и съдържа 18 слайда. ...

Изтегли документа

2009-10-01 / Инструкция на министър-председателя на Република Франция за организацията на деконцентрираната администрация във Франция


Категория: Франция

Инструкцията за организация на деконцентрираната администрация във Франция е приложение към брошурата за Реформа на областното ниво на управление, отпечатана в рамките на Туининг проект “Укрепване капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения”.
Документът е утвърден от министър-председателя на Франция през 2008 г.
...

Изтегли документа

 

1 2 3 4 5 Следваща