Вход за потребители              

2013-11-15 / Регионални профили: Показатели за развитие 2013 г.


Категория: Общи документи

Изследването „Регионални профили: показатели за развитие 2013” съдържа 234 страници и се изготвя от екипа на Института за пазарна икономика и неговите партньори от Региостат с цел да се представи социално-икономическото състояние на областите в България към средата на 2013 г. и тяхното развитие от 2000 г. досега. Регионалните профили на областите са очертани въз основа на 58 индикатора в търсене на отговор на въпроса какво прави едни области относително по-развити или проспериращи, а други – по-бедни или изоставащи. Профилите на 28-те области в страната обхващат осем категории, всяка от които има отношение към качеството на живот и развитието на областите – демография, икономика, данъци и администрация, инфраструктура, здраве, околна среда, образование и социална среда.
Анализът на наличните статистически данни, резултатите от проведените полеви проучвания, както и срещите на екипа на ИПИ във всяка една област разкриват една много пъстра картина на регионалното развитие.
Регионалните профили са предназначени за всеки интересуващ се от регионално развитие, като това издание следва да провокира дебати на местно ниво и да бъде основа за информирани политики, както и да даде стимул за съревнование между местните власти.
Изследването е представено официално на 14.11.2013 г., като повече информация може да намерите на следния електронен адрес: http://www.regionalprofiles.bg/bg/

Изтегли документа

Регионални профили: Показатели за развитие 2013 г. (на английски език)    


 

  Предишна Следваща